Passend Onderwijs

Het Samenwerkingsverband wil ervoor zorgen dat alle kinderen passend voortgezet onderwijs kunnen volgen. Zo dicht mogelijk bij huis, passend bij de mogelijkheden van een kind.

Passend voortgezet onderwijs betekent dat alle kinderen een plek krijgen op een school die bij ze past. Ook als zij extra ondersteuning nodig hebben. Daarvoor werken de scholen in onze regio samen in het samenwerkingsverband.

Samenwerkingsverband VO De Langstraat

Het samenwerkingsverband VO De Langstraat zorgt ervoor dat alle leerlingen in het gebied De Langstraat, Heusden en Altena zo dicht mogelijk bij huis onderwijs kunnen krijgen, passend bij de leerling en de wensen van henzelf en hun ouders. 

Het is onze passie ervoor te zorgen dat leerlingen het onderwijs krijgen dat ze nodig hebben:

  • op een school voor regulier voortgezet onderwijs (eventueel met aanvullende hulp)
  • op een school voor voortgezet speciaal onderwijs

 

Bekijk de scholen op de kaart

Voor wie is het passend onderwijs?

Alle leerlingen in Nederland hebben recht op passend voortgezet onderwijs. Maar wanneer is er extra ondersteuning nodig voor een leerling? Wat kunnen redenen zijn voor extra hulp?  

Lees hierover meer op de pagina:

Voor wie is passend onderwijs

Hoe werkt het passend onderwijs

Wanneer er extra ondersteuning nodig is, hoe gaat dit dan in zijn werk?

Lees hierover meer op de pagina:

Hoe werkt passend onderwijs

Vragen over passend voortgezet onderwijs

Leerlingen en ouders kunnen hun vragen over passend voortgezet onderwijs stellen aan de ondersteuningscoördinator van de school. Wanneer de ondersteuningscoördinator geen antwoord weet op een vraag, kan je contact opnemen met het ‘Ouder en jeugdsteunpunt’ van het samenwerkingsverband. 

Het Ouder en jeugdsteunpunt geeft ouders en leerlingen informatie over passend onderwijs en alles wat hierbij komt kijken. Op de pagina ‘Ouder en jeugdsteunpunt’ vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Ook vind je hier contactinformatie om je vraag te stellen aan het Ouder en jeugdsteunpunt.

Ouder en Jeugdsteunpunt