Passend Onderwijs

Het Samenwerkingsverband wil ervoor zorgen dat alle kinderen passend onderwijs kunnen volgen. Zo dicht mogelijk bij huis, passend bij de mogelijkheden van een kind.

Passend onderwijs betekent dat alle kinderen een plek krijgen op een school die bij ze past. Ook als zij extra ondersteuning nodig hebben. Daarvoor werken de scholen in onze regio samen in het samenwerkingsverband.

SAMENWERKINGSVERBAND PO LHA

Het samenwerkingsverband PO LHA zorgt ervoor dat alle kinderen in het gebied Langstraat, Heusden en Altena zo dicht mogelijk bij huis onderwijs kunnen krijgen, passend bij het kind en de wensen van de ouders. Het is onze passie ervoor te zorgen dat kinderen het onderwijs krijgen dat ze nodig hebben:

  • op een reguliere basisschool (eventueel met aanvullende hulp via een arrangement)
  • op een speciaal basis onderwijs school (SBO) of school voor speciaal onderwijs (SO)
Bekijk de scholen op de kaart

VOOR WIE IS HET PASSEND ONDERWIJS?

Alle kinderen in Nederland hebben recht op passend onderwijs. Maar wanneer is er extra hulp nodig voor jouw kind? Wat kunnen redenen zijn voor extra hulp?

Lees hierover meer op de pagina:

VOOR WIE IS PASSEND ONDERWIJS?

HOE WERKT HET PASSEND ONDERWIJS?

Wanneer er extra hulp nodig is, hoe gaat dit dan in zijn werk?

Lees hierover meer op de pagina:

HOE WERKT PASSEND ONDERWIJS?

FOLDER PASSEND ONDERWIJS

In de folder: Passend Onderwijs staan de stappen beschreven die doorlopen worden bij het vinden van een passende onderwijsplek voor jouw kind.

DOWNLOAD DE FOLDER

VRAGEN OVER PASSEND ONDERWIJS

Vragen over passend onderwijs kun je stellen aan de intern begeleider van de school. Wanneer zij geen antwoord weten op jouw vraag, kan je contact opnemen met het: ‘Ouder en jeugdsteunpunt’ van het samenwerkingsverband.

Het Ouder en jeugdsteunpunt geeft ouders en leerlingen informatie over passend onderwijs en alles wat hierbij komt kijken. Op de pagina ‘Ouder en jeugdsteunpunt’ vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Ook vind je hier contactinformatie om je vraag te stellen aan het Ouder en jeugdsteunpunt.

Ouder en Jeugdsteunpunt