Ouder en Jeugdsteunpunt

Heb je als ouder of leerling vragen over passend onderwijs? Wil je advies of praten met iemand die met je meedenkt? Dan kun je uiteraard terecht bij de school. Maar soms kom je er niet uit. Of wil je aan iemand anders je vragen stellen. Dan kun je terecht bij het Ouder- en jeugdsteunpunt.

Stel je vraag via e-mail of bel: 0416-760770

Ouder en jeugdsteunpunt

Het Ouder en jeugdsteunpunt is er voor ouders en jongeren die op zoek zijn naar passend onderwijs. Een plek die past bij de behoeften van een kind. Het steunpunt geeft informatie over passend onderwijs, biedt steun, signaleert en geeft antwoord op veelgestelde vragen. Het Ouder en jeugdsteunpunt zorgt er soms voor dat ervaringen uit de praktijk tot aanpassingen in de werkwijze leiden. Dit alles met als doel de zoektocht naar passend onderwijs zo goed mogelijk te laten verlopen.

Uitlegvideo passend onderwijs voor ouders

Bekijk de uitlegvideo in een andere taal:

Veelgestelde vragen en antwoorden

Het ministerie heeft samen met ouders antwoorden op de veelgestelde vragen over het passend onderwijs verzameld. Deze informatie hebben we aangevuld met informatie over hoe we in deze regio werken.

Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden

Ervaringsverhalen

Hoe hebben andere ouders en leerlingen een passende onderwijsplek gevonden? Waar liepen ze tegenaan en hoe gaat het nu? De ervaringen van ouders en kinderen bij het vinden van de juiste plek in het onderwijs biedt veel informatie. Het Ouder en jeugdsteunpunt heeft ouders en leerlingen gevraagd om hun ervaringen te delen. In de ervaringen van deze ouders zie je welke stappen zij hebben doorlopen, wat handig is om te doen en welke onderwijsplek ze hebben gevonden. Wie weet past hun verhaal wel bij jou en haal je veel tips uit hun verhaal!

Lees de ervaringsverhalen