RKBS De Kinderboom

Breinrijk Leerrijk!

Omschrijving aanpak/ project
Binnen Leerrijk! werken we samen in een bovenschoolse plusklas. De Plusklas is een leeromgeving voor cognitief getalenteerde en (hoog)begaafde kinderen met hun specifieke onderwijsbehoeften. Hier krijgen zij een aanbod om hun talenten te ontplooien en hun grenzen te verkennen. In het schooljaar 2016-2017 zijn er twee plusklassen gestart voor leerlingen uit de groepen 5, 6 en 7 van scholen binnen Leerrijk!. Inmiddels telt Breinrijk! Vier groepen; twee in Kaatsheuvel en twee in Waalwijk. De leerlingen uit de groepen 5, 6 en 7 komen een dagdeel naar de bovenschoolse plusklas. Naast verrijking in de groep en verrijking op de eigen school wordt op deze manier een derde niveau van verrijking voor deze doelgroep gerealiseerd. In Breinrijk! Ontmoeten ontwikkelingsgelijken elkaar om te leren denken, leren leven en leren leren.

Omschrijving doel/ beoogd resultaat
Het doel is een aanbod voor hoogbegaafden in groep 5/6 binnen Leerrijk!

Ondersteuningsbehoeften
De basisontwikkeling voorziet (nog) niet in alle behoeften van hoogbegaafden.

Doelgroep/ belanghebbende
Ouders met kinderen die hoogbegaafd zijn t.b.v. vergroten van kennis over opvoedkundige vragen. Alle scholen, leerkrachten, directeuren, IB-ers t.b.v. vergroten van kennis over de begeleiding van de doelgroep.

Knelpunten
Financiële middelen om mensen vrij te roosteren voor hun taak.

Succesfactoren
Alle scholen werken samen om hun aanbod  te verbeteren voor de doelgroep.

Financiering/ kosten
Op dit moment 4 groepen (2 in Waalwijk, 2 in Kaatsheuvel) een halve dag per week. Drie leerkrachten zijn 1 dag vrij geroosterd hiervoor.

Betrokken uitvoerders
Alle scholen van Leerrijk!

Contactpersoon
Nicole Lebens, nicolelebens@leerrijk.nl
Stèphie van der Loo, stephievdl@kinderboom.nl
Onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.