Basisondersteuning

Passend onderwijs begint in de klas. Leraren weten het beste wat hun leerling nodig heeft en welke ondersteuning daarbij past. Ze weten ook zelf wat zij aan ondersteuning kunnen bieden en wat ze nog bij kunnen leren. En leraren weten waar ze de expertise van anderen, zoals vanuit het speciaal onderwijs, bij in kunnen zetten.

Binnen het samenwerkingsverband PO Langstraat Heusden Altena is afgesproken dat alle scholen het basisarrangement van de inspectie hebben. Ze brengen zelf de ondersteuningsbehoeften van de leerlingen in kaart. En waar nodig zetten scholen zelf passende interventies uit. De intern begeleider (ib’er) speelt daarbij een belangrijke rol. De ib’er stuurt immers de mensen aan om de juiste ondersteuning te geven aan een leerling.

Scholen werken met verschillende niveaus van zorg. Bij vragen over de ontwikkeling van een leerling kan de school terecht bij verschillende externe deskundigen. Welke basisondersteuning een specifieke school kan bieden, leest u in hun schoolondersteuningsprofiel.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.