Masterclasses

Het samenwerkingsverband organiseert dit schooljaar weer een aantal masterclasses verdeeld over het hele jaar. Deze masterclasses zijn voor alle scholen van het samenwerkingsverband gratis te bezoeken.

Elke masterclass heeft een ander onderwerp. Voor dit schooljaar staan de volgende thema’s gepland:

Masterclass 1:    11-09-19   Motoriek en Vroegsignalering OC Leijpark; vervolg.

Masterclass 2:     06-11-19        13.30 – 17.00 uur
‘Kijkje in de keuken van Athena‘

Doelgroep: Leerkrachten, IB-ers en DBG-ers
Wat kan het basisonderwijs leren van het succes van voltijds hoogbegaafdenonderwijs? Hoe zorgen we voor passende uitdaging voor meer- en hoogbegaafde leerlingen? Hoe kan er beter verrijkt en verdiept worden? Hoe laten we deze kinderen leren?
Vandaag gaan we antwoorden vinden op deze en andere vragen en hebben we handvatten, waarmee we morgen aan de slag kunnen.

Masterclass 3:     04-12-19       13.30 – 17.00 uur
Omgaan met gedrag in de klas – Harry Velderman

Doelgroep: Leerkrachten, IB-ers en DBG-ers
Een inspirerende spreker over een actueel onderwerp! De definitieve inhoud moet nog vastgesteld worden, maar neem gerust al eens een kijkje op zijn website www.velderman.com

Masterclass 4:     22-01-20        13.30 – 17.00 uur
Mindset en motivatie – Coert Visser; wegens succes herhaald!

Doelgroep: Leerkrachten, IB-ers en DBG-ers
Op 22 januari verzorgt Coert Visser een workshop over twee onderwerpen die momenteel zeer in de belangstelling staan in het onderwijs: mindset en motivatie. Het onderwerp mindset gaat over het werk van de bekende psycholoog Carol Dweck. In de workshop leer je niet alleen wat deze mindsettheorie precies inhoudt, maar ook hoe je er praktisch mee aan de slag kunt in je werk en hoe je bij leerlingen een zogenaamde groeimindset kunt opwekken. Het onderwerp motivatie gaat over de zelfdeterminatietheorie van Richard Ryan en Edward Deci. De basisbehoeften aan autonomie, competentie en verbondenheid zijn al erg bekend in het onderwijs. In de workshop leer je wat een goede motivatie inhoudt en hoe je als leerkracht of IB’er kunt helpen de motivatie van leerlingen te versterken.

Coert Visser is medeoprichter van het Centrum Progressiegericht Werken en medebedenker van de term progressiegericht werken. Hij schreef vele artikelen en meerder boeken waaronder het Handboek Progressiegericht Coachen. Zijn website is www.progressiegerichtwerken.nl.

Masterclass 5:     11-03-20        13.30 – 17.00 uur
Geef me de vijf – Colette de Bruin

Doelgroep: Leerkrachten, IB-ers en DBG-ers
Colette de Bruin is een ware tolk voor mensen met autisme. Tijdens haar lezingen weet zij als geen ander onder woorden te brengen hoe iemand met autisme informatie verwerkt, wat iemand die samenhang mist nodig heeft, en vertaalt zij dit direct naar toepasbare handvatten. Met haar inspirerende verhaal heeft ze al veel opvoeders en professionals op weg geholpen.
De lezingen van Geef me de 5 geven inzicht in de oorzaak van gedrag en handvatten voor de bewezen aanpak. Hierdoor begrijp je wat autisme is en kun je de tips zelf toepassen. Talloze praktijkvoorbeelden en videofragmenten onderstrepen de heldere uitleg.

Masterclass 6:     10-06-20        13.30 – 17.00 uur
Kleuters/kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong; vervolg

Doelgroep: Leerkrachten en IB-ers
Fanny Cattenstart van Expertgroep Ontwikkelingsvoorsprong is ook dit jaar van de partij. Vorig jaar hebben we een aantal mensen helaas teleur moeten stellen. Daarom hebben we haar opnieuw uitgenodigd. We hopen op een aanbod dat niet zozeer herhaling, maar zeker ook nieuws zal brengen. Het programma volgt later. Neem gerust al eens een kijkje op deze website https://expertgroepontwikkelingsvoorsprong.nl/

Ongeveer een maand voor de Masterclass volgt de uitnodiging met link, waarmee u zich kunt inschrijven.
Meer nieuws

‘Kind met taalachterstand verdrinkt in een gewone klas’

28-03-2018 Kleuters met een taalachterstand kunnen sinds oktober 2016 in Taallokaal Waalwijk van SBO Het Zilverlicht terecht voor intensief taalonderwijs. Eén...Lees meer >>

Passend onderwijsarrangement voor kinderen met leer- en gedragsproblemen op SBO De Leilinde in Oudheusden

28-03-2018 Voor zeer moeilijk lerende kinderen en kinderen met diverse leer- en gedragsproblemen heeft SBO De Leilinde in Oudheusden een bijzondere...Lees meer >>

24-11-2017 Lees meer >>

Onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.