Actualisatie en uniformering SOP’s

Veel scholen hebben vier jaar geleden een eerste versie van het schoolondersteuningsprofiel (SOP) geschreven. Inmiddels hebben alle scholen veel ontwikkeling doorgemaakt en is een actualisatie van deze SOP’s nodig.

Dit schooljaar wordt het nieuwe ondersteuningsplan geschreven. Daarvoor is het nodig dat er zicht komt op de vraag of het samenwerkingsverband over een dekkend netwerk beschikt. Dat vraagt om een actueel zicht op het niveau van ondersteuning dat op de verschillende scholen geboden kan worden. Maar het is voor scholen ook goed om te weten welke specifieke expertise hun collega-scholen hebben. Dan is het belangrijk dat deze informatie snel oproepbaar is.

De scholen gaan hun SOP’s dit jaar allemaal via hetzelfde digitale systeem actualiseren. Hiervoor worden op 27 november en op 29 november informatiebijeenkomsten gehouden. Vanaf 1 december wordt het systeem voor de scholen opengezet om hun SOP te vullen. In juni 2018 zijn de definitieve SOP’s klaar.
Meer nieuws

‘Kind met taalachterstand verdrinkt in een gewone klas’

28-03-2018 Kleuters met een taalachterstand kunnen sinds oktober 2016 in Taallokaal Waalwijk van SBO Het Zilverlicht terecht voor intensief taalonderwijs. Eén...Lees meer >>

Passend onderwijsarrangement voor kinderen met leer- en gedragsproblemen op SBO De Leilinde in Oudheusden

28-03-2018 Voor zeer moeilijk lerende kinderen en kinderen met diverse leer- en gedragsproblemen heeft SBO De Leilinde in Oudheusden een bijzondere...Lees meer >>

24-11-2017 Lees meer >>

Onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.